Rituelen voor de levenden en de doden

 

Tot mijn grote geluk mag ik mij celebrant noemen, een ceremonieel begeleider.

Ik heb beide opleidingen gevolgd; “Serving the living and the death” en “Celebrating Life”, begeleid door River Jones (OBOD)*

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om bij keerpunten in het leven stil te staan. Het geeft diepte aan zaken die moeilijk kunnen zijn of juist heel feestelijk. Het zijn niet alleen keerpunten maar vaak ook hoogtepunten.

Het begeleiden bij dood is een finale van het aardse leven, het verdient warme aandacht. Dit hoeft niet loodzwaar te zijn, er mag ook lucht gegeven worden aan verdriet.

 

Ook bij leven kun je al je wensen kenbaar maken. Omdat het je rust geeft. Omdat het zoveel makkelijker is voor je nabestaanden als zij niet hoeven te raden naar wat je zou willen.

Maar ook de “vieringen van het leven” zijn overgangsmarkeringen. Handfasten, huwelijk, samenwonen, geboorte en naamgeving, verwelkomen in het land/gezin, puberteit, volwassenheid enz.

Je leven krijgt zoveel diepte als bij deze markeringen wordt stilgestaan.

Maar helaas horen ook echtscheidingen bij het leven. Met of zonder kinderen, het is van belang dat zaken in de grootst mogelijke harmonie geregeld worden om om te zien zonder wrok. Een ritueel kan daarbij helpen.

 

Het is voor mij een eer als ik, samen met jou, een invulling mag geven aan een passend ritueel of ceremonie. Uiteraard afgestemd op jouw wensen en de wensen van de andere betrokkenen.

 Neem gerust contact met mij op via de contact pagina.

 

* OBOD orde van barden, ovaten en druïden.

 

 

 

Rituelen:
Naamgeving: € 390,- ex. reiskosten en btw
Handfasten:  € 390,- ex. reiskosten en btw
Persoonlijk ritueel € 425,- ex. reiskosten en btw (bij overgansfasen of sterven)