Sjamanisme is geen religie.

 

Het is een spirituele praktijk, in eerbiedig besef dat het universum leeft, een bewustzijn heeft en onderling met alle facetten afhankelijk is om tot schepping te komen en Eenheid te ervaren.

In mijn eigen woorden: behandel alles met respect want het heeft een overeenkomstig bewustzijn en daardoor zijn we Eén in de wereld van energie.

 

Wat is een Mesa Carrier?

 

Een Mesa Carrier belichaamt liefde en acceptatie en is iemand die een persoonlijke en intieme relatie met de onzichtbare wereld heeft ontwikkeld. Dit met het oog op het totale wel-zijn en Eenheid in dienst van de mensheid en Moeder Aarde.

 

Deze relatie is opgewekt door middel van zelf-veroorzaakte, veranderde staten van bewustzijn, rituele ceremonies, voortvarendheid, door verantwoordelijkheid te nemen en bewustzijn.
 

Alles wat de Mesa Carrier doet is gebaseerd op liefde en acceptatie, eerst van jezelf en vervolgens van elkaar. Alles leeft en heeft trilling. Alles wat zich manifesteert is een fysieke vorm uit dezelfde essentie; De Bron.

 

Alles is bewust en kijkt ook naar ons. De wereld wordt weerspiegeld in ons. De Mesa Carrier leert een visionair waarnemer te zijn. Alles is met elkaar verbonden. Alles reageert en is in een onderling afhankelijke relatie tot alles.

De Mesa Carrier kan een bemiddelaar van deze verbindingen worden of zijn. Alles transformeert. Materie is de dichtere vorm van de Geest. Geest is de subtiele vorm van materie. Alles is in vibratie.

 

Mesa Carriers kunnen katalysatoren zijn van verandering. Alles reageert op gericht bedoelingen; de intentie. Intentie, zuivering, bescherming en gronding zijn onmisbaar binnen de sjamanistische praktijk. De Mesa Carrier moet zichzelf kennen om anderen te kunnen helpen.

 

De Mesa Carrier heeft de taak om tot een goede relatie te komen en een eerbiedige omgang te hebben met de zichtbare en onzichtbare wereld, om zo tussen werelden te bemiddelen ten behoeve van zichzelf en anderen.


Rituelen

 

Vuurrituelen: het doen van vuurrituelen is al zo oud als de mensheid. Vuur heeft een transformerende kwaliteit wat je kunt benutten om patronen los te laten.

Je leert hoe je een vuurritueel thuis kunt doen en wat de toepassingen kunnen zijn.

 

Krachtdieren: tijdens een trance reis is het mogelijk om in contact te komen met je krachtdier. Dit dier kan tijdelijk bij je zijn of gedurende je hele leven. Je kunt je krachtdier te allen tijde om hulp vragen.

Je leert hoe je je krachtdier kunt herkennen en hoe je met je krachtdier om kunt gaan.

Tijdens de reis wordt je begeleid op de trommel of met de ratel (soort rammelaar).

 

Heb je geen idee wat je krachtdier is maar ben je wel nieuwsgierig, maak dan een afspraak voor een sjamanistische reis. Dit kan individueel of in kleine groepen tot 5 personen.

 

Terughalen van verloren zielsdelen: tijdens ons leven maken we soms periodes van verwarring mee. Dat kan komen door schrik of door traumatische ervaringen in meerdere of mindere mate. Je hebt dan te maken met "zielsverlies".

Om weer heel te worden is het van belang dat je dit deel terug gaat halen. Je kunt dit terughalen door middel van trancereizen.

Je wordt tijdens deze reis begeleid door de drum of door de ratel.

 

Sandpaintings: als je midden in een proces zit, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Je weet niet goed waar je staat in het leven. Door het maken van een zogenaamde sandpainting, krijg je meer inzicht in de mogelijkheden en is het mogelijk om oplossingen te zien op een geheel ander niveau.

Bedenk dat een oplossing nooit gevonden kan worden op hetzelfde niveau als waarop het probleem ontstaan is.

 

Er zal nooit gebruik gemaakt worden van verdovende of hallucinerende middelen. Het enige hulpmiddel wat mogelijk gebruikt kan worden is de drum of de ratel.